Am auzit deseori proverbul “ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să ți se întâmple”. Acesta are de obicei o conotație negativă, iar uneori, nu am vrea cu adevărat să obținem ceea ce ne dorim. Ceea ce înseamnă, că la un anumit nivel, cu toții recunoaștem că așteptările noastre pot fi puternice – fie că acestea sunt bune sau rele.
Ceea ce este dovedit științific, este faptul că, așteptările pe care le avem ne schimbă structura creierului!
Când înțelegem cât este de important să ne așteptăm la lucruri bune, încep să se întâmple lucruri bune, cum ar fi performanțele mintale și fizice. Totuși, contrariul este de asemenea adevărat; crezând că lucrurile rele ni se vor întâmpla, adesea acest lucru permite ca lucruri rele să se întâmple! Frica este reală și poate construi asocieri negative învățate în creier, care pot afecta gândurile, cuvintele și acțiunile noastre viitoare.
Deci, este foarte important să fii atent la ceea ce-ți dorești, pentru că așteptările pot afecta rezultatul oricărei situații date.
Este atât de profund și uimitor în același timp, când realizezi că ceva aparent imaterial precum un gând sau o credință, se poate transforma în ceva fizic, sub forma unei schimbări pozitive sau negative la nivelul celulelor noastre.
Vestea bună este că ești în controlul acestora, alegerile pe care le faci astăzi, vor avea impact asupra sufletului și a trupului tău, dar mai mult decât atât, vor avea impact asupra destinului tău.
Dacă ne-am da seama cât de puternice sunt gândurile noastre, nu am mai avea niciun gând negativ. – Peace Pilgrim
Pentru a trăi o viață reușită și plină de semnificație, trebuie să valorificăm puterea așteptărilor noastre, prin a le plasa într-o direcție pozitivă.
O tehnică foarte bună pentru a-ți analiza gândurile, este următoarea:
Dacă te aștepți ca lucrurile să meargă bine, întreabă-te “De ce?”, sau dacă te aștepți ca lucrurile să meargă prost, de asemenea, întreabă-te “De ce?”. Atunci când îți interoghezi gândurile, devii conștient de natura acestora și astfel deții controlul asupra lor.
De obicei, creierul nostru asociază evenimentele din viața noastră și trage concluzii pripite.
De aceea trebuie, în mod deliberat și intenționat, să avem așteptări pozitive în fiecare situație. Cu cât vei face mai mult acest lucru, se va transforma într-un obicei – un obicei foarte bun de altfel, care te ajută să-ți influențezi viața în bine.
Un gând este inofensiv dacă nu-l crezi. Nu gândurile noastre, ci atașamentul nostru față de ele, este ceea ce provoacă suferința. Atașarea de un gând înseamnă a crede că este adevărat, fără a-l interoga. Un gând de care ne-am atașat, devine pentru noi o realitate. – Byron Katie
Hrănirea gândurilor bune, speranța, atitudinea pozitivă – sunt activitățile minții care ne schimbă structura creierului într-o direcție pozitivă și normală. Reține acest lucru și folosește-l în favoarea ta.
Te-ar putea interesa și: Organizează-ţi timpul în mod eficient